• Facebook
  • YouTube
  • Instagram

ALKEISKURSSIT 2021

 

Vaasassa järjestetään alkeiskurssit aina kuukauden alussa seuraavasti:

 

Huhtikuu:
6-10.4

 

Toukokuu:
4-8.5

 

Kesäkuu:
1-5.6

Heinäkuu:
6-10.7

Elokuu:

3-7.8

Syyskuu:

31.8-4.9

 

Lisäksi järjestetään:

Alkeiskurssi Kauhajoella 8-12.6

Skydiving beginners course in english (Vaasa) 20-24.7

Fallskärmshopp nybörjarkurs (Vasa) 13-17.7

ALKEISKURSSI

 

Alkeiskurssin sekä tulevien hyppyjen tavoitteena on itsenäisen laskuvarjohyppääjän lupakirja ja tätä kautta erittäin hieno harrastus! Alkeiskurssi kestää yleensä tiistaista perjantaihin noin 4h/ilta, ja viikonloppuna sään salliessa jo hypätään ensimmäinen hyppy! Kurssilla käydään läpi tärkeät osa-alueet hyppäämisen saralta, kuten uloshyppy, varjon lopullinen avaaminen, varjon ohjaaminen, laskeutuminen ja vaaratilanteet.

alkeiskurssi_1_300x.jpg

Toimit koko oppilasajan hyppymestarin valvonnassa, joka vastaa varusteistasi, koulutuksestasi ja arvioi suorituksesi. Koulutusohjelman jälkeen, johon sisältyy vähintään 31 hyväksytysti suoritettua hyppyä, saat laskuvarjohyppääjän lupakirjan. Uuden oppiminen jatkuu toki loputtomiin... mutta et tarvitse enää hyppymestaria ja voit aloittaa itsenäisen harjoittelun ja kehittää hyppytaitojasi.

alkeiskurssi_2_300x.jpg

Ensimmäiset hypyt hypätään 1000m korkeudesta hyppymestarin opastuksella. Oppilaan poistuttua lentokoneesta, varjo alkaa avautumaan pehmeästi heti pakkolaukaisujärjestelmän avulla. Tässä vaiheessa sinun tulee osata poistua koneesta oikein ja laskeutua turvallisesti.

 

Vähintään kolmella ensimmäisellä hypylläsi, sinulla on apuvälineenä varjon ohjaamisessa radio kypärässä, josta radiokouluttaja antaa tarvittaessa ohjeita. Oppilasvarjot ovat hyvin rauhallisia ja helposti ohjattavissa, laskeutuminen on oikeaoppisesti tehtynä pehmeä ja vastaa matalalta tuolilta hyppäämistä.

Oppilas.jpg

Kokemuksesi karttuessa avaat itse varjosi ja tällöin sinulle alkaa selviämään laskuvarjohyppäämisen idea - VAPAAPUDOTUS! Vapaapudotuksen määrä kasvaa ja tulet

tekemään mm. erilaisia liikesarjoja vapaassa pudotuksessa ja hyppäät 4000 metristä ryhmähyppyjä kouluttajan kanssa! HARRASTUS ON HELPPO ALOITTAA, KOSKA ET TARVITSE MITÄÄN VARUSTEITA! Kurssin hintaan sisältyy varusteiden käyttöoikeus koko oppilasajaksi.

Kurssia ei tarvitse maksaa etukäteen, joten ensimmäiseen koulutustilaisuuteen voit tulla kuuntelemaan veloituksetta, esim. jos olet epävarma tai muuten kiinnostunut lajista.

Ryhmille pidetään kursseja myös erikseen, väh. 6 henkilön ryhmä saa kurssista alennuksen, kysy lisätietoa!

 

Alkeiskurssin hinnan löydät hinnastosta

Kurssin hintaan sisältyy;

  • koulutus koko oppilasajalle

  • 2 hyppyä (1 hyppy ja 1 itseaukaisu hyppy)

  • kaikkien hyppyvarusteiden kalustovuokra koko oppilasajalle

  • Vaasa laskuvarjokerhon jäsenmaksu kuluvalle vuodelle

  • Suomen Ilmailuliiton jäsenmaksu kuluvalle vuodelle

  • vakuutuksen kuluvalle vuodelle

  • ILMAILU-lehti

Kurssin ja 1.hypyn jälkeen seuraavat hypyt maksavat hinnaston mukaisesti normaali oppilashypyn verran, sisältäen kaikki varusteet ja koulutuksen!!

Voidaksesi osallistua alkeiskurssille sinun tulee olla vähintään 15-vuotias. Alle 18-vuotiailta vaaditaan holhoojan suostumus. Kurssilla sinun tulee täyttää terveydentilavakuutus, silmälasit eivät ole este. Sen sijaan eräät toimintakyvyttömyyttä aiheuttavat sairaudet voivat olla esteenä hyppäämiselle. (esim. epilepsia ja olkanivelen sijoiltaanmenotaipumus) Painoraja on 100 kiloa.

Lääkärintodistus tarvittaessa ja aina yli 60 vuotiaalta.

 

Ilmoittaudu TÄÄLLÄ

LISÄTIETOA:

Koulutuspäälliköltä, yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ